Flowerchild Ragdoll

 

Akantus kuldet

Født den 26.10.2009

          

Akantus, (af græsk akantha 'torn'), Acanthus, Planteslægt med 30 arter i akantusfamilien Acanthaceae. Familien har over 4000 arter, de fleste urter, vidt udbredt i troperne. Blomsterne, der typosk er tolæbede, sidder ofte i aks eller klaser omgivet af store og stærkt farvede højblade. Frugten er en kapsel med to rum med to eller flere frø i hvert rum. Ved modenhed åbner grugten sig med et smæld, og frøene kastes flere meter bort.

Planten har siden oldtiden været et vigtigt forlæg for dekorative ornamenter i arkitektur og rammekunst. 

 

                  

CH DK Big-Bang Hyacinth                                                 S*Peninsula's Arinto
(brun colorpoint, Rag n)                                             (Rød colorpoint, RAG d)

Begge forældre er DNA-testet negativ for HCM & PKD

 

DK Flowerchild Akantus Janus

Janus er den romerske gud for al begyndelse. Han associeres med døråbninger, byporte og lignende. Portene til hans tempel i Rom måtte ikke lukkes, så længe Rom var i krig. Januar måned (årets første måned) er opkaldt efter ham.

Janus karakteriseres ved sit dobbelte hoved, der giver ham overblik og gør ham i stand til at se både frem og tilbage på samme tid. Han kan se en sag fra to sider - han er objektiv og uvildig.

Janus symboliserede forandring og overgange som fra fortid til fremtid, fra en tilstand til en anden, fra en vision til en anden og fra et univers til et andet. Derfor blev Janus tilbedt ved begyndelsen af høsten samt ved såtiden, såvel som ved bryllupper, fødsler og andre begyndelser.
 

              

Navn: DK Flowerchild Akantus Janus

Køn: Hankastrat / Male neutered

Farve: Brun colorpoint, RAG n

Ejer: Mark Secher Petersen, Århus i Danmark

 

DK Flowerchild Akantus Jupiter

Jupiter (latinsk genitiv: Jovis) er den øverste gud i den romerske mytologi. Han var oprindelig en himmelgud, og blev kaldt Jupiter Optimus Maximus som beskytter af den Romerske stat og dens ledere. Jupiter var ligeså gud over lyn og torden.

Han er meget lig den græske gud Zeus og den etruskiske gud Tinis, og til dels den nordiske gud Thor

Planeten Jupiter er opkaldt efter denne gud, at det lige netop er denne planet kan skyldes at den er solsystemets største.
 

            

Navn: DK Flowerchild Akantus Jupiter

Køn: Hankastrat / Male neutered

Farve: Brun colorpoint, RAG n

Ejer: Pia Sørensen og Niels Lynge, Fredensborg i Danmark

 

DK Flowerchild Akantus Flora

Flora er i den romerske mytologi gudinde for forår og blomster og blev hvert år æret ved en kultfest kaldet Floralia. Hun var gift med Zefyr, vestenvindens gud.
 
             

Navn: DK Flowerchild Akantus Flora

Køn: Hun / Female

Farve: Bruntortie colorpoint, RAG f

Ejer: Pia Sørensen og Niels Lynge, Fredensborg i Danmark

 

DK Flowerchild Akantus Pluto

Pluton er i græsk mytologi et tilnavn til Hades, underverdenens gud. Den latinske (og engelske) udgave af hans navn er Pluto.

Dværgplaneten Pluto er opkaldt efter ham.

               

Navn: DK Flowerchild Akantus Pluto

Køn: Hankastrat / Male neutered

Farve: Brun colorpoint, RAG n

Ejer:  Kristina Pedersen, Holte i Danmark

 

DK Flowerchild Akantus Vulcanus

Vulcanus (dansk også: Vulkan) var i romersk mytologi smedekunstens, ildens og vulkanernes gud. Han svarer til Hefaistos i græsk mytologi. Det siges at hans smedje lå under vulkanen EtnaSicilien. Han var ifølge nogle myter gift med Venus.
 

              

Navn: DK Flowerchild Akantus Vulcanus

Køn: Hankastrat / Male neutered

Farve: Brun colorpoint, RAG n

Ejer:  Ditte Campion, København i Danmark


Vulcanus ½ år gammel

 

Udstillingsresultater på Flowerchild Akantus Kuld ( Jupiter - Flora - Pluto )
7. februar 2010 Helsinge Kuld Anette Kampf, DK 2 ud af 2
         

Vi havde de 3 tilbageværende killinger med på udstilling i Helsinge.

For at få bedømt kuld, skal der være 3 killinger med. Vi var heldige, at vi stadig havde Pluto, men allerede samme dag skulle han videre til sin nye familie i Holte. De kom og hentede ham på udstillingen.

Der var 2 kuld i kategorien, og det var 2 meget fine kuld, så dommer Anette Kampf syntes, at hun var kommet på en lidt vanskelig opgave.

Det blev derfor de små nuancer, der gjorde udfaldet. Floras øre sad ikke helt som på de to drenge, så vores kuld blev nr. 2.

Stort tillykke til Thorkjærs kuld ( 3 meget fine Maine Coon ).

 

Stamtavle:

Indavl / Inbreeding = 0,0%

Peninsula's Arinto,
RAG d 2007-10-20
PurrAmour's Espresso Frapino, RAG n, 2006-07-10 Sun Hill Doll's Curry,
RAG n 03, 2004-04-17
Moonrays Fantomen,
RAG n 03, 2002-06-19
Moonrays Sweet Chanelle,
RAG n 04, 2003-03-29
Lodgar's Unique,
RAG n, 2003-12-30
IC Ragge,
RAG n, 2002-01-14
CH Lodgar's Honey,
RAG n 03, 1999-11-23
CH Peninsula's Blue Night, RAG g 21, 2006-06-01 Migörs Chivas Chalif,
RAG e, 2002-12-29
Daylight Blue's Boss,
RAG n 03, 1997-03-31
Migörs Tigrinna Tamora,
RAG e, 2001-06-27
CH Software's Mimmi Mimosa, RAG g 21, 2004-11-09 Thiefohearts Blu Printz,
RAG a 21, 2003-04-08
Thiefohearts Cream Dotti,
RAG g 04, 2003-02-15
CH Big-Bang Nightsky Hyacinth, RAG n, 2008-07-01
 
IC Seierøs Willy Wombat,
RAG n, 2006-03-09
CH Mirandos Mr Bojangles, RAG n 04, 2003-11-26 IC Fancyrags Keep The Faith,
RAG n 03, 2001-06-24
PR & CH Mirandos Mysterious Ways, RAG n 03, 1999-11-05
IC Patriarca Gucci,
RAG n, 2001-03-18
Patriarca Everhard,
RAG n 03
Frida Kahlo Tatjana,
RAG a 04
Big-Bang Karlsvognen Uma, RAG f 03, 2007-07-02 Patriarca Picka Pepper,
RAG d 03, 2005-10-03
Patriarca Marmaduke Mouse,
RAG d 04
Patriarca Pumpkin Pie,
RAG f 03
GIC Lilltassens Tindra,
RAG n 03, 2003-07-22
Sollyckans Atle,
RAG a, 2002-04-21
Råttfångarns Vinnande Vera,
RAG n 03, 2001-06-16


Killingernes historie i opvæksten:

08.02.2010
Nu har vi været på udstilling i Helsinge. Vi havde jo de 3 tilbageværende killinger med : Jupiter - Flora - Pluto. Pluto blev så hentet af sin nye familie hen på eftermiddagen, så ham har vi gået og sagt farvel til i de sidste par dage.

Killingerne var afslappede og havde en hyggedag i buret. Der var mange, der kiggede på, og også nogle som fik lov til at holde en killing i favnen. De små havde intet imod, at komme lidt ud af buret og blive nusset bag ørene. Selv det, at blive præsenteret for dommeren, tog killingerne roligt.

2.02.2010
Så er der igen gået en lille uge. Siden sidst har vi fået solgt Pluto, så nu har vi kun en enkelt han-killing til salg.
Pluto er ved at blive gjort klar til at flytte. Han var ved dyrlægen i går for at blive kastreret. Det var han ikke særlig glad for. Da han kom hjem, troede han lige, at han skulle have en lille trøste-tår hos mor Hyacinth, men NEJ det skulle han ikke. Han prøvede flere gange, men det lykkedes ikke rigtigt. Så måtte han ty til os får at få lidt trøst.
Pluto flytte hjemme fra på Søndag, men lige inden skal han med på udstilling sammen med hans tilbageværende søskende. Der er udstilling i Helsinge, så her vil de være at se : Pluto - Jupiter og Flora. Killingerne er meldt til udstillingen som kuld, så det bliver spændende, hvordan det går.

27.01.2010
Der er gået nogen tid siden sidst.

Killingerne er nu alle blevet vaccineret for 2. gang, og de er blevet chippet. Det sidste var ikke spor sjovt. Men det er heldigvis alt sammen glemt igen. Derudover blev både Vulcanus og Janus kastreret. Det var et par sølle han-killinger, vi fik hjem om eftermiddagen. De var vågnet af bedøvelsen, men stadig påvirket af den. De fik lov til at ligge for sig selv resten af aftenen, og næste dag var der intet at mærke på dem. De var i fuld gang med deres sædvanlige gøremål igen.

Vi har fået sagt farvel til først Vulcanus, som flyttede mandag den 18. januar og dernæst til Janus, som flyttede fredag den 22. januar.

11.01.2010
11 uger - sikke tiden går. Lige om lidt så skal vi af med de to første killinger - Janus og Vulcanus. Nå - der er heldigvis endnu en uge, inden den første flytter hjemmefra.
I denne uge skal de alle til dyrlæge - de skal have den sidste vaccination, og de skal have deres chip skudt ind under huden. Derudover skal Janus og Vulcanus kastreres. De skal være hos dyrlægen hele dagen, hvor imod de andre bare skal med op på kort visit om eftermiddagen.

                  

Det mest spændende ved juletræet var lyskæden. Især den del af ledningen, der lå på gulvet fra træet hen til stikkontakten. Kvasterne i julemandens hue var total uinteressante.
Ting at lege med er godt, så går det ikke ud over gardiner, potteplanter og snørrebånd (i sko).

01.01.2010
Så er vi tilbage igen - endnu engang forsinket. Vi nåede ikke at tage "ugebilleder" af killingerne mandag den 28. december. Vi har i stedet taget billeder i dag - den første dag i det nye år. De er nu 9½ uge gamle.

Killingerne har taget deres første skridt ind i et nyt år med barvour. De var overhovedet ikke berørte af alt det virak, der var med lys og larm udenfor fra alle de raketter, heksehyl, kanonslag og batterier, som blev afskudt på grund af nytåret. Men om de vedbliver med at være så rolige i det postyr, er jo ikke godt at vide.

25.12.2009
Vi har - som alle andre - haft temmelig travlt i denne uge, så vi nåede ikke at få taget "ugebilleder" af killingerne mandag - som vi plejer. Det er i stedet blevet til, at vi har taget billeder torsdag, så billederne viser killinger på 8½ uge.

Mandag var killingerne til dyrlæge for første gang. De skulle have den første vaccination. Det var et besøg, som de tog i stiv arm, og dyrlægen var meget forundret over, så rolige de var, mens de var på besøg hos hende. De var dog lidt matte, da de kom hjem.

Torsdag havde vi så travl med at få pyntet juletræ og taget billeder af killingerne. Juletræet er de stort set lige glade med, men de har dog prøvet at pillet en lille smule af den nederste pynt af grenene.

14.12.2009
Killingerne har det godt. De stortrives og vokser støt og rolig. De bliver mere og mere eventyrlystne. I den forløbne uge er de begyndt at øve sig på klatring i det store klatretræ. De er dog kun på begynderstadiet, og har ikke vovet sig helt op i øverste etage (penthousen).

      

                                 

To killinger i klatretræet med Inula i penthousen øverst oppe.                                         Klatretønden fortsat i brug, men der er trængsel om pladserne.

8.12.2009
Denne uge er gået med at sige farvel til fødekassen. Mor Hyacinth gider ikke længere at bruge den, og killingerne heller ikke. Den eneste, der fortsat er glad for kassen, er Inula, som ind i mellem bruger den til at tager sig en lur i. Her kan hun ligge i fred.
Fødekassen blev derfor sat væk i weekenden, og nu er killingerne så alle vegne - næsten da. Der er fortsat begrænsninger på hvor de må være og ikke være.

"Sandkasse-træningen" er også gået godt. Vi kommer ikke længere hjem til små klatter rundt omkring i hjørnerne. Alt laves i sandkassen. Det hjalp især efter, at vi skiftede til noget andet sand. Det første (ikke-klumpende) sand vi benyttede, kunne Hyacinth ikke lide. Derfor gad hun heller ikke sørge for, at killingerne brugte det. Da det så blev skiftet til noget andet (ikke-klumpende) sand, som ligner, det vi normalt bruger til Hyacinth og Inula, så hjalp det. Hyacinth accepterede dette sand, og så gik det lige pludselig stærkt.

Tørfoderet er også blevet accepteret nu. Efter et par gange med opblødt tørfoder i vand, så kendte de smagen, og spiser nu med største velbehag. Alle vil dog gerne fortsat have tørfoder i vand - ikke mindst Hyacinth og Inula.

               

Klatretårnet bliver brugt til mange ting. Man sover i den - ligger nærmest i lag for at kunne være inden i den. Man leger i og på den. På det sidste billede er det Janus, der troner, han er nærmest "konge af klatretårnet".

30.11.2009
Endnu engang er der gået en uge.
Denne uge har været begivenhedsrig, da killingerne har været ude på gulvet hver eneste dag. Fødekassen bruges efterhånden kun til at ligge og sove i - gerne sammen med Inula. Der er dog også andre sovesteder, som er blevet meget populærer.
Vi har fortsat opgaven, at fodre dem med "godter". De får torskerogn blandet op med cremefraice 38 %. En fed kaloriebombe, men de kan tåle det. De har også prøvet varianten tun blandet op med cremefraice 38 %.

De prøver også selv, at finde ud af hvad tørfoder er for noget. De tager det ind i munden - smager på det - og spytter det ud igen. Dog sker det ind imellem, at der er noget, der knaser imellem tænderne på dem, så noget kommer ned i maverne på dem. Jeg har besluttet, at jeg vil opbløde tørfoderet i vand, så de får lettere ved at spise og fordøje det. Det er dog vanskeligt, at holde Hyacinth fra denne delikatesse. Den er hun meget glad for.

Der er også gang i "sandkasse-træning". En træning, det ikke helt er lykkedes med endnu. Men det kommer.

                       
         Spisetid.                                                                                                              Sovetid - puden bruges ofte af dem alle, men ikke i dag.

23.11.2009
Så er der gået yderligere en uge, og killingerne er nu 4 uger gamle.
De har travlt med at "flygte" ud af fødekassen. Der sker for lidt i den kasse. Så vi er travlt optagne af at holde øje med, at vi ikke træder på en af de små killinger. De kommer hurtigt omkring - på trods af deres små buttede ben. Vi er også begyndt at serverer noget lettere føde for dem. Torskerogn blandet op med fed A38, det glider ned med velbehag. Der bliver smasket og slikket, hvorefter de vralter tilbage til mama Hyacinth, for lige at skylle det hele ned med en tår mælk hos hende.

Inula er frygtelig frustreret - killingerne skal, efter hendes mening, ligge i samlet flok i fødekassen, så hun har travlt med at løbe rundt efter dem, og styrer dem tilbage til kassen. Det går dog ikke helt efter hendes hoved. Når hun så selv bliver træt, så lægger hun sig i fødekassen, og herefter kommer killingerne helt af dem selv op og putter sig hos hende.

Hyacinth derimod kigger på det hele med ophøjet ro. Men killingerne kommer jo også til hende, når hun kalder.

16.11.2009
Killingerne er nu 3 uger gamle, og de er begyndt at rumsterer rundt i fødekassen, og Vulcanus er - som den første - på vej i et forsøg på at komme ud af kassen. Vulcanus er meget nysgerrig, hvorfor han gerne vil se noget mere af verden, end bare fødekassen. Det giver ham en stærk trang til at kravle op af siden, og han har da også været helt oppe på kanten og vippe lidt. Han vippede dog indad og lige ned oveni Hyacinth, så man må sige, at han landede blødt.


 

10.11.2009
Killingerne er vokset godt i den forløbende uge. De har også fået øjne nu. Det kom sådan lidt pø om pø, og Janus ( den første fødte ) er den, der har været mest standhaftig med ikke at åbne øjnene. Men i går - på deres 2 ugers dag - måtte selv han overgive sig. Så selvom øjnene er små på Janus, så har de nu alle åbnet dem, og kigger forundret rundt på de nærmeste omgivelser.

Inula er også rigtig glad for killingerne, og da hun heldigvis har fået lov til at komme op i fødekassen, så finder man hende tit der - i gang med at vaske en eller flere af killingerne.

                   
Janus med små øjne.                                                                                                                        Inula sammen med de 5 killinger i fødekassen
Han ligner lidt en gammel vis kinesermand med små skæve øjne.                                                                                                                            

01.11.2009
Så har vi fået lagt lidt mere ind på siden omkring killingerne. Vi mangler stadig at sætte oplysninger ind omkring deres farve og EMS kode, men vi vil gerne være helt sikre på dette, inden vi sætter det ind på siden. De er kønsbestemte, og det viste sig at der var en hun og fire hanner.
Vi har så været i gang med at vælge navne. Det er ikke helt let. Der er ikke altid lige stor enighed om hvad og hvorfor, men det er dog lykkes. Vi har valgt at tage udgangspunkt i romersk mytologi, og har her fundet et gudindenavn og fire gudenavne.

Vi har skrevet lidt om betydningen af navnet for den enkelte gud og gudinde, på hver enkelt killings egen side.
 

29.10.2009
Så har vi fået killinger.

Hyacinth fødte 5 søde killinger mandag den 26.10.2009. Fødslen gik godt. Fødslen gik i gang kl. 6.30 og var overstået kl. 7.43. Alle havde en pæn fødselsvægt.
Når killingerne er blevet køns- og farvebestemt, så vil der blive lagt flere informationer på siden med Killinger. Sandsynligvis i denne weekend.
Tillykke til Hyacinth.