Flowerchild Ragdoll

 Erica kuldet

Født den 17. marts 2012
 

 


Lyng (Erica) er en stor slægt med hen ved 700 arter. Ca. 600 af arterne hører hjemme i Sydafrika, og de kaldes ofte Kap-Lyng. De øvrige ca. 70 arter kommer fra andre dele af Afrika, Middelhavsområdet og det øvrige Europa. Slægtens medlemmer er vintergrønne eller stedsegrønne dværgbuske med nåleformede blade. Blomsterne er som regel nikkende, og de sidder enten enkeltvis i bladhjørnerne eller i endestillede stande. De er 4-tallige og krukkeformede. Frugterne er kapsler med mange frø.

 

           
Hyrlands Edmund the Just                                            Big-Bang Nightsky Hyacinth
Blå colourpoint                                                               Brun colourpoint

 

         
Mor og datter hygger i fødekassen

 

DK Flowerchild Erica Rose

Navnet er hentet fra Tv-serien "Fint skal det være".

Fint skal det være er en engelsk sitcom, der har været vist på DR1 fra 1995 og på TV2 Charlie fra 2007. Seriens engelske titel er "Keeping Up Appearances". Der er indspillet 42 afsnit på hver 30 minutter samt to længere afsnit (50 og 60 minutter) samt et kort afsnit til en årlig tv-velgørenhedsudsendelse. Serien er vist i England mellem 1990 og 1995.

Seriens hovedperson er den stærkt snobbede Hyacinth Bucket, der terroriserer sine omgivelser med sit forsøg på at give udseende at være højere i det sociale hierarki, end hun med sin middelklassebaggrund har belæg for. De enkelte afsnit har en kort historie på den baggrund, hvor Hyacinths ambitioner støder sammen med virkeligheden med humoristiske resultater som følge. En række tilbagevendende situationer varieres og indflettes på passende steder i afsnittene.

Se mere om Tv-serien nederst på siden her.

          

Navn: DK Flowerchild Erica Rose

Køn: Hunkastrat / Female neutered

Farve: Brun colourpoint, RAG n 04

  Ejer:  Keld og Maybrit Grøn, Hadsund

 

Stamtavle:

Indavl / Inbreeding = 0,0%

IC Hyrland's Edmund the Just,
RAG a, 2009-05-04
Komodo Dragon Zea Mays,
RAG a, 2007-08-08
Paulo Magic Gold of Eulalie
RAG n, 2006-01-17
H Ernie vom Sachsenland,
RAG e, 2004-11-25
Kiwimagic Pretty Woman,
RAG n, 2003-11-01
IC Cleopatra Blue Kiwi's Eulalie,
RAG a 04, 2002-06-14
GIC Kiwimagic Pride of New Zealand,
RAG a, 2000-12-18
C Lady Samantha of Moos Ranch,
RAG a 04
Hyrland's Angel,
RAG a, 2006-06-29
Ayur-kittens Archibald,
RAG a
Önskestjärnans Simba,
RAG a, 2003-07-26
Katrinelund's Luna,
RAG a, 2003-04-11
Tuttenhøffer's Amanda,
RAG n           
Klippeøen's Hoika,
RAG n 04
Santa Claw's Dreamcatcher,
RAG a

GIC Big-Bang Nightsky Hyacinth,
RAG n, 2008-07-01 

IC Seierøs Willy Wombat,
RAG n, 2006-03-09
CH Mirandos Mr Bojangles, RAG n 04, 2003-11-26 IC Fancyrags Keep The Faith,
RAG n 03, 2001-06-24
PR & CH Mirandos Mysterious Ways,
RAG n 03, 1999-11-05
IC Patriarca Gucci,
RAG n, 2001-03-18
Patriarca Everhard,
RAG n 03
Frida Kahlo Tatjana,
RAG a 04
Big-Bang Karlsvognen Uma,
RAG f 03, 2007-07-02
Patriarca Picka Pepper,
RAG d 03, 2005-10-03
Patriarca Marmaduke Mouse,
RAG d 04
Patriarca Pumpkin Pie,
RAG f 03
GIC Lilltassens Tindra,
RAG n 03, 2003-07-22
Sollyckans Atle,
RAG a, 2002-04-21
Råttfångarns Vinnande Vera,
RAG n 03, 2001-06-16

 


Killingens historie i opvæksten:

18.06.2012
Så har vi været på udstilling igen. Denne gang var vi i Vrå (i Nordjylland). Med på udstillingen havde vi Flora, som jo ikke har været på udstilling i et halvt års tid.
Da vi nu skulle til Nordjylland, så havde vi Rose med til hendes nye familie, som bor i Hadsund. Vi havde aftalt, at de kunne hente hende lørdag formiddag på udstillingsstedet i Vrå. Rose var ventet med længsel, så hendes nye familie kom kort tid efter, at udstillingen åbnede for publikum.


Hyacinth med hendes - efterhånden - store baby Rose

 

 

12.06.2012
Nu er Rose rundet 12 uger. Det gjorde hun i lørdags.
I går var hun så af sted til "store-dyrlæge-dag". Det var ikke så sjovt. Først skal man faste, så skal man køre i bil - i lang tid, inden man ankommer hos dyrlægen. Dyrlægen - det onde væsen - piller, og roder og rager så på en, hvorefter man bliver lagt i bedøvelse, så man kan blive steriliseret, chippet og vaccineret. Når man så vågner igen af bedøvelsen, skal man igen køre i bil - i lang tid, inden man endelig ankommer til sine vante omgivelser. Altså en rigtig ØV-dag for Rose.
Men i dag er alt det glemt.

Rose afleveres til hendes nye familie på lørdag.

                                  
Hjalmar og Rose tager sig lige en lur.                                                     Rose leger med mama Hyacinths hale. Uh det er sjovt.

 

02.06.2012
Så runder Rose sin 11 ugers fødselsdag. Som tiden dog løber.

I denne uge, hvor det har været knap så godt vejr, har vi igen holdt Rose inde, men det er hun ikke helt tilfreds med. Så hun har også været lidt ude på terrassen. Hun ved dog udmærket, hvilken dør hun skal ind af, men en enkelt gang var terrassedøren lukket, og så stod hun foran kattelemmen og miavede. De øvrige katte gik jo bare ind gennem kattelemmen, men den havde Rose ikke lige fundet ud af hvordan virkede. Hun var helt alene på terrassen og en lille smule ulykkelig.
Heldigvis hørte vi Rose miave, og kom hende til undsætning.

                   
Rose og Hjalmar ved et vandfad på terrassen.                                   Rose kigger på dagliljerne lige udenfor terrassen.

 

 

28.05.2012
Flere nyheder fra Flowerchild. Denne gang om Rose, som jo var hjemme sammen med de store piger, mens vi var i Prag sammen med de to drenge.
Det er jo efterhånden 14 dage siden, at vi skrev noget omkring Rose, men hun stortrives, og vokser for fuld styrke. Er tæt på at runde 1½ kilo.

I denne uge, hvor det har været temmelig varmt, har alle kattene - Rose inklusiv - været på terrassen. Vi havde ellers haft en ide, om ikke at lade Rose få adgang til terrassen, men det har været meget svært i den varme, vi har haft i denne uge.

Alle kattene er meget glade for at være på terrassen, og Rose har haft meget stor glæde af at komme derud. Der har været så meget nyt at udforske, og så mange nye ting at lugte til.

         
Rose på terrassen - i gang med at undersøge denne nye verden.

 

 

13.05.2012
Igen en stille uge, og nu er Rose nået hendes 8 uger.

Det er helt utroligt - allerede i morgen mandag skal hun af sted til dyrlægen, for at få hendes første vaccination. Sikke tiden dog går.

Rose stortrives - ikke mindst i selskab med Hjalmar. Det er to hyggemisser, som har det dejligt i hinandens selskab. Rose har det dog også fint, når hun ligger og hygger for sig selv, hvilket hun ofte praktiserer.
Rose er også en fantastisk klatretøs, hun elsker at ligge i den øverste hule (penthousen) i klatrestativet, og hun har ingen problemer med at kommer op i den.

          
Rose og Hjalmar deler en tallerken "guffemad".                         Rose synes, at Hjalmar er en dejlig hovedpude.


Rose hygger alene i "Penthousen".

 

 

07.05.2012
Igen en stille uge, og så alligevel ikke.

Det var jo helligdag i fredags, og her fik Rose besøg, af hendes nye familie. De kom langvejs fra (fra Hadsund i Jylland), så de har ikke mulighed for at komme så tit. Her var der heldigvis en ekstra fridag, og så passede det os alle sammen. Det var dejligt. Rose var stille og rolig. Viste sig fra sin bedste side af. Ingen unoder denne dag.

                                             
Hjalmar og Rose hygger på gulvet.                                   Rose er kommet op i klatrestativet, og er i tvivl om, hvordan hun kommer ned.


Rose i legeting. Er hullerne mon til alle mine ben?

 

 

28.04.2012
Vi har haft en stille uge, men det trængte vi også til oven på turen til Schweiz.

Rose er nu blevet 6 uger, og vi har i den forløbne uge kunnet konstaterer, at Rose har lært at bruge sandbakken. Vi har et par små sandbakker stående, som hun kan komme op i, og hun benytter sig af dem. Ikke til at lege i, eller sove i, sådan som killinger meget ofte gør. Rose har også fået lov til at komme ud i køkken/alrummet. Så nu har hun meget mere plads, at bevæge sig rundt på. Til gengæld skal vi så være mere påpasselige med, hvor vi sætter vores store fødder. Ellers kommer vi bare til at træde på Rose. Hun hygger sig gevaldigt med al den nye plads. Leger med legetøjet, leger med kattehaler på de store katte. Slås lidt med Hjalmar, og tager sig en lur i ny og næ.

                                       
Hygge sammen med pigerne på gæsteseng.                                                           Hygge for sig selv i liggepude i køkken/alrummet.
På gæstesengen ligger Rose, som bliver vasket af Flora, derefter mama Hyacinth og tante Inula.                                                      

Senere i dag skal Rose i øvrigt have den første omgang ormekur. Det glæder vi os til. Det er altid sjovt, at se hovederne på killingerne, når de får den gule pasta (ormekuren) ind i munden. Det er noget klistret stads, som killinger normalt ikke er særlig begejstret for.

 

 

24.04.2012
Netop hjemvendt fra udstilling i Schweiz.

Så har vi endelig været på udstilling i udlandet. Vi havde to katte, som var klar til at komme på udstilling i udlandet, så de kunne få deres udenlandske certifikater.
Det drejer sig om Fido og Inula. Vi valgte dog at tage Hjalmar med også, så vi har været af sted med 3 katte.

Hjemme i Fredensborg var Hyacinth sammen med hendes lille datter Rose, og hendes store datter Flora. Vi havde katte-sitter på, så de var i trygge hænder.

Lille Rose havde om torsdagen besluttet sig for, at nu ville hun ikke være i kravlegård længere. Hun kravlede simpelthen over, så hun kunne komme ud til de andre katte, som jo ikke gad ligge inde hos hende i kravlegården hele tiden. Det havde vi ikke lige forventet. Vi havde planlagt, at hun skulle ud af kravlegården, når vi kom hjem fra Schweiz, men nu måtte vi skyndsomt ændre disse planer, og fjernede derfor kravlegården den torsdag.

          
Rose på vej ud af kravlegården mens Hjalmar kigger på.

 

 

15.04.2012
Endnu en uge er gået. Denne gang i kravlegård, hvilket er gået godt. Alle kattene hopper op og hygger omkring Rose, og med et lille udstillingstelt inde i kravlegården, så er der også en hule, hun kan gemme sig inde i. Derinde ligger hun meget og sover. Det er mere trygt.
Alle kattene (undtagen Fido) har været oppe i kravlegården for at hygge med Rose, vasker hende og leger med hende. Mama Hyacinth ligger også meget i kravlegården, og bare hygger med Rose.
Fido har desværre endnu ikke fået lov til at hilse på Rose. Hyacinth vil overhovedet ikke finde sig i, at han kommer i nærheden. Vi prøver en gang i mellem, om ikke det kan gå, men Hyacinth har endnu ikke givet ham lov. Så vi holder Fido adskilt fra Hyacinth og Rose, når han er inde i huset.


Idyl i kravlegården.
Hyacinth ligger i udstillingsteltet, mens Rose og Hjalmar ligger udenfor og hygger.

 

 

09.04.2012
Her i påsken er lille Rose blevet 3 uger gammel. Hjalmar er begyndt at kunne lide Rose, ikke mindst når det er spisetid hos Hyacinth. Så ligger de begge to og dier. Han kan også finde på at ligge og sove sammen med Rose, så er der hygge i fødekassen. Desværre kan han også finde på at lege med Rose, og det er hun for lille til endnu. Han bliver lidt voldsom overfor hende, men så træder moder Hyacinth eller en af os til, og fjerner ham fra Rose. Det har han ikke noget imod, da det ofte betyder kram og kæl til ham.

I dag har vi så - på opfordring fra Hyacinth - flyttet Rose fra fødekassen til kravlegården. Det er ganske vist lidt tidligt efter vores mening, men hvis det er sådan Hyacinth vil have det, så er det sådan det bliver. Hun faldt til ro med det samme, vi havde arrangeret kravlegården, og så er alt jo godt.

         
Hjalmar og Rose hygger i fødekassen.

 

 

03.04.2012
Pia har haft en sang inde i hovedet hele dagen. En sang der omhandler en Rose.

Tekst og musik: Sebastian  *  Fra album: Den store flugt, 1972  *  Rose

Hele teksten til sangen kan findes nederst på denne side.

 

 

02.04.2012
Py ha - vi har haft en travl weekend.

Lørdag var Pia på arbejde, og Niels var på udstilling med Hjalmar i Fredericia.

Søndag skulle vi så hente kød hos en slagter i Høve. Det gik der lige et par timer med. Så skulle kødet pakkes og lægges i fryseren. Det tog også lige lidt tid. Derefter var det endelig tid til at tage billeder af vores lille baby.

Lille baby har i øvrigt vist sig at være en pige.

Der er jo ingen tvivl om hvilken farve baby får, så vi ville gøre papirerne til stamtavle-rekvisitionen klar. Så kunne de blive underskrevet i Fredericia af Anne (Hollsedoll), som har faderen i sit katteri. På babys første dag havde vi kigget, og ikke været i tvivl overhovedet. Det var da en dreng, vi havde fået, og så har vi ikke kigget efter siden, men vi tænkte, at når nu papirerne skulle laves, så måtte vi da lige kigge lille baby efter i rumpen.
Stor var vores forbavselse, da det så viste sig, at det ikke var en dreng, vi havde liggende i fødekassen, men en lille pige.

Vi har derfor været i tænkeboksen, for at finde et andet navn. Det var vanskeligt, da vi var blevet meget glade for navnet Baloo, men til sidst er vi - med lidt hjælp fra Susan (Big-Bang) - kommet frem til at lille baby nu skal hedde Flowerchild Erica Rose.

        
Ren hygge i fødekassen, og Hyacinth er meget glad for sin lille baby.

 

 

25.03.2012
Der er i dag blevet taget nye billeder af vores lille killing, som er navngivet Flowerchild Erica Baloo. Han trives og vokser fint, og Hyacinth er meget stolt af ham.

24.03.2012
Så fik vi endelig killinger - eller rettere 1 killing.
Hyacinth fødte tidligt om formiddagen den 17. marts 2012, tre dage senere end vi havde forventet. Men sådan syntes Hyacint, at det skulle være. Det blev til kun en enkelt lille fin han-killing på 108 gram. Han bliver brun colourpoint - en nøjagtig kopi at hans moder.

         
Hyacinth i fødekassen med den lille nyfødte                                                                                  Nærbillede af den lille nyfødte

Der er godt nok meget tomt nede i den store fødekasse. Især når den lille killing ligger helt alene i kassen, og moder Hyacinth ligger lige udenfor, og vogter over alt og alle, der kommer i nærheden af fødekassen. Men den vokser heldigvis hurtigt.

 

 

Mere om TV-serien "Fint skal det være"

Navnet til vores hunkat Big-Bang Nigthsky Hyacinth er også hentet fra denne Tv-serie, men dengang kunne ingen vide, at hendes personlighed ville komme til at ligne personlighed fru Hyacinth Bucket har i Tv-serien. Vi har dog, fra et meget tidligt tidspunkt, betragtet vores Hyacinth (Rose's moder) som netop denne fru Hyacinth fra Tv-serien. Blandt andet fordi vores Hyacinth har samme facon med at hundse rundt med de mennesker og dyr, som hun er iblandt.

Hyacinth insisterer på, at efternavnet Bucket ("Spand") udtales "Bouquet" ("Duft").

Hyacinth har et særdeles anstrengt forhold til søstrene Daisy og Rose, der overhovedet ingen sociale ambitioner har. Rose bor hos Daisy og hendes mand Onslow i et hus, der er elendigt holdt, møgbeskidt og særdeles rodet. Rose har kun sine skiftende herrebekendtskaber i tankerne, mens Daisy er mere end tilfreds med den arbejdsløse Onslow. Hyacinth kommer kun nødtvungent hos dem, blandt andet fordi de også har søstrenes gamle, senile far boende.

Til gengæld praler Hyacinth ofte og gerne af sin tredje søster Violet, der har giftet sig til rigdom: "My sister Violet, you know, the one with the Mercedes, sauna and room for a pony!" ("Min søster Violet, du ved, hende med Mercedes, sauna og plads til en pony!"). At Violet og Bruces ægteskab er særdeles aparte, vælger Hyacinth at ignorere så meget som muligt.

Medvirkende

 

 

Tekst og musik: Sebastian
Fra album:
Den store flugt, 1972

Rose

Klokkens toner strejfer mig
En sælsom rejse ender her
Du var så træt da du tog på vej
Der er vist ingen jubelsang
Din fortids fjender står på tæer
for at flå dig en sidste gang

Rose står og ser på
vi reder din seng
dit vinterhi
men Rose sir ikke et ord
hun har så travlt - for hun er fri
 

Sorte præst har frelst din sjæl
Han forsager ondt med hellig skrift
"Du stod i pagt med satan selv"
Men skal jeg krybe for min tro
Skal jeg dræbe al kønslig drift
myrde andre for selv at gro?
 

Rose står og ser på
vi reder din seng
dit vinterhi
men Rose sir ikke et ord
hun har så travlt - for hun er fri
 

Vores aftensol går ned
Endnu et forår er løbet væk
Står tilbage her et sted
Ingen smerte varer ved
Du gik igennem mer end nok
på din vej til kærlighed
 

Rose står og ser på
vi reder din seng
dit vinterhi
men Rose sir ikke et ord
hun har så travlt - for hun er fri