Flowerchild Ragdoll

Hosta kuldet

 

Født den 9. februar 2014

 

 Hosta-sorten 'Bressingham Blue'.


Hosta eller Funkie (Hosta) er en slægt med mere end 30 arter, der er udbredt i Østasien med tyngdepunktet i Japan. Det er stauder, som danner kraftige rodstokke eller jordstængler. De grundstillede blade danner tætte rosetter, som består af lancetformede eller ovale blade med buede strenge og hel rand. Blomstringen foregår sidst på sommeren, hvor man ser serlige skud med endestillede toppe af hvide eller violette, klokkeformede blomster.

 

         
Placebo Supurrsonic*PL                                                                                    GIC Big-Bang Rainbow Inula
Creme Bicolour                                                                                                   Blå colourpoint

 

 

DK Flowerchild Hosta Anemone

Anemone

Anemone (Anemone),  slægt i ranunkelfamilien med ca. 120 arter, hovedsagelig i den nordlige tempererede zone. De flerårige urter blomstrer oftest om foråret og breder sig med underjordiske jordstængler; ofte kan man afgrænse forskellige kloner af hvid anemone ved små forskelle i bladform og blomsterfarve. Bladene er grundstillede og fligede eller lappede. Stænglen har en krans af tre såkaldte svøbblade. Blomsten har en enkelt krans af fem eller flere kronbladsagtige blosterblade. Frugten er en flerfoldsfrugt, og småfrugterne er nødder, der hos hvid og blå anemone spredes af myrer, som tiltrækkes af små fedtlegemer (elaisomer) på nødderne.

Fransk anemone, A. coronaria, er en attraktiv potteplante pga. dens kraftige blomsterfarver, der går fra hvid til mørkerød og blå, og den har været dyrket siden ca. 1650. Den blomstrer tidligt i potte og kan også klare sig i haven. Artsnavnet coronaria, "krone", hentyder til kransen af helt sorte støvtråde.

 

Fil:Anemone nemorosa0.jpg

 

         

Navn: DK Flowerchild Hosta Anemone

Køn: Hunkastrat / Female neutered

Farve: Blå Mittet, Rag g 04

  

DK Flowerchild Hosta Bellis

Bellis

Tusindfryd (Bellis) er en planteslægt, der kun rummer få, europæiske og nordafrikanske arter. De er kendetegnet ved deres rosetstillede blade og de Margueritagtige blomsterkurve. Her nævnes kun den ene art, som er vildtvoksende og dyrket i Danmark.

Fil:Bellis-perennis.JPG         

Sneen er først lige forsvundet, og solen har ikke fået helt fat endnu. Men som ud af ingenting, har en sværm af små gule sole med hvide stråler indtaget den grønne eng. Overalt lyser de op, det er ren tusindfryd.

Det er bellis, som har gjort sit indtog. Denne helt almindelige plante kan blomstre næsten hele året mest fra slutningen af februar til november. En hårdfør overlever, som virkelig kan sparke forårshumøret i gang.

         

Navn: DK Flowerchild Hosta Bellis

Køn: Hunkastrat / Female neutered

Farve: Blå bicolour RAG g 03

 

DK Flowerchild Hosta Crokus

Crokus

Krokus (Crocus) er en staude, der ofte betragtes som en løgplante, selv om dens overvintringsorgan egentlig er en knold. De fleste krokus bliver 10-20 cm høje, og de findes i mange farver fra hvide og gullige til lilla og blå. Blomstringstidspunktet er afhængigt af sorten, men falder for det meste fra sidst i februar til ind i april eller – for de efterårsblomstrede typer – fra september til ind i november

Der findes næsten 100 forskellige krokusarter, og der sælges et hav af hybrider. De skal i princippet behandles ens alle sammen. Løgene sættes i 6–8 cm’s dybde, og så vil de blomstre året efter. Har man ældre krokus, graver man forsigtigt knoldene op, piller de nye knolde fra og sætter dem. De unge knolde giver blomster 1–2 år efter, at de er sat.

      

         

 

Navn: DK Flowerchild Hosta Crokus

Køn: Hun / Female

Farve: Blå mittet, RAG g 04

 

DK Flowerchild Hosta Galanthus

Galanthus
 
Vintergæk, Galanthus, slægt af løgplanter med ca. 12 arter i narcisfamilien, naturligt udbredt fra Centraleuropa til Iran.

Vintergækker har få blade, der udgår fra løget, og hvide blomster med grønne tegninger. En enkelt hængende blomst sidder i hjørnet af et grønt hylsterblad på et 10-20 cm langt skaft. De indre blosterblade er kortere end de ydre i modsætning til de næsten lige lange blosterblade hos hvidblomme.

Alle arter dyrkes som prydplanter, hyppigst almindelig vintergæk (Galanthus nivalis), der hører til de tidligst blomstrende arter i danske haver.

Oprindeligt kaldtes blomsten sommergæk, fordi den "gækker om sommer", det vil sige; drilsk varsler om sommer midt om vinteren. Først i løbet af anden halvdel af 1800-t. har glosen vintergæk vundet hævd.

En Vintergæk - En sommernar - En fugl foruden vinger - En lille ven, som har dig kær - En kærlig hilsen bringer. Mit navn det står med prikker, pas på det ikke stikker
 

         

 

Navn: DK Flowerchild Hosta Galanthus

Køn: Hankastrat / Male neutered

Farve: Blå mittet, RAG a 04

Ejer: Tina Thomsen i Hillerød

 

Stamtavle

Indavl / Inbreeding = 0,0%

Placebo Supurrsonic,
RAG e 03, 2012-07-10, PL/DK
Darlinlildols Ontario,
RAG a 04, 2009-08-31, CA/PL
Darlinlildols Maverick,
RAG n 04, 2008-08-26, CA/CA
Darlinlildols Dartanion,
RAG a 03, 2003-02-28, CA/CA
Darlinlildols May Flower,
RAG n 04, 2004-07-05, CA/CA
Darlinlildols Schweetheart,
RAG n 04, 2008-02-25, CA/CA
Darlinlildols Angus,
RAG n, 2004-04-30, CA/CA
Darlinlildols Sweetest Lil Pea,
RAG a 03, 2005-03-01, CA/CA
Hatsumi Supurrsonic,
RAG g 03, PL/PL
Dampy Doo Supurrsonic,
RAG e 03 21
Tajeschidolls Arakan of Supurrsonic,
RAG e 03, 2004-11-21
Chanidolls Indigo Sunshine,
RAG d 03 21, 2007-06-24, NL/SE
CH Caymira's Oniro Supurrsonic,
RAG g 04 21, PL/PL
GIC Siambalirags Jantar,
RAG n 04, 2001-03-25, US/PL
Chanidolls Lady Vanja,
RAG e 21, 2004-09-13, NL/PL
GIC Big-Bang Rainbow Inula,
RAG a, 2009-05-18, DK/DK
Soulmates Blue Thunder,
RAG a 04, 2005-04-12, US/SE
Soulmates Raggedy Czar,
RAG a 03, 2002-05-25
RoyaltyRags Alex of Soulmates,
RAG a 04, 2000-06-10
Soulmates Heavenly Sunshine,
RAG a, 2000-01-18
Rags2riches Sophia of Soulmates,
RAG a 04, 2002-12-11
SGRC Ritzyrags Richard of Rags2riches,
RAG a 04, 1999-08-04
Rags2riches Misty Blue,
RAG a 04, 2000-11-11
CH Big-Bang Helios Spica Solglimt, DM,
RAG n, 2006-09-17, DK/DK
Kiwimagic Man of Honour,
RAG n, 2000-08-12, NZ/SE
Dollywood Sammy Davis Jnr,
RAG n, 1998-09-14
Amendara Michette,
RAG n 04, 1998-11-22
GIC Lilltassens Tindra,
RAG n 03, 2003-07-22, SE/DK
Sollyckans Atle,
RAG a, 2002-04-21
Råttfångarns Vinnande Vera,
RAG n 03, 2001-06-16

 

Killingernes historie i opvæksten:

29.05.2014
De tre killinger, som skulle flytte hjemmefra er nu flyttet. Tilbage er Crokus, som skal blive i huset som ny avlspige.

20.05.2014
Vi har jo stadig 3 killinger gående her hjemme. I øvrigt ikke noget problem, det har bare flasket sig sådan. Men nu flytter de to sidste meget snart, og så er det slut med killinger i denne omgang. Det bliver - som altid - mærkeligt. Crokus bliver jo hjemme, og så har vi igen 3 piger gående inde i huset.


         
Jasmine er  i gang med at lære killingerne at drikke af vandhanen.
Det synes de er vildt sjovt, også selvom de bliver dyngvåde.
 


Sidste billede af killingerne i samlet flot.
Bellis - Crokus - Galanthus

 

 

10.05.2014
Så har killingerne været igennem store dyrlæge dag. Mandag den 5 maj 2014. De 3 killinger Anemone, Bellis og Galanthus blev afleveret til dyrlægen meget tidligt om morgenen, og så havde vi Crokus med til dyrlægen, da de 3 andre var klar til afhentning igen. Så nu er alle killingerne vaccineret for anden gang, de er chippet, og de 3 af dem er neutraliseret. Sikke da en omgang. Vel hjemme igen var der 3 meget sløve killinger, som bare tullede lidt rundt. Fik noget at spise, og så sov de. Næste morgen var der ikke noget at mærke på killingerne. Der var fart over feltet igen.

Hjemme gik Inula hele mandagen og kaldte på hendes killinger. Hun kunne sagtens mærke at der manglede 3 stykker, og hun blev meget glad for gensynet med killingerne, da de var vel hjemme igen.


                        
Killingerne har travlt med at kigge reklamer.                           Killingerne er blevet trætte af at kigge reklamer.


Galanthus vil gerne være med i slænget
 


              
Killinger slænger sig i sofaen
 

Nu begynder killingerne så småt at flytte hjemmefra. Anemone flyttede fredag den 9. maj 2014, og de to andre killinger flytter lidt pø om pø herefter. Så bliver overgangen ikke så brat for mama Inula.

 

 

3.05.2014
Vi kom lige til at springe en opdatering over. Nemlig i forbindelse med killingernes 11 uge. Men det havde været totalt håbløst at få taget billeder af killingerne. De havde alt for meget "fart over feltet" til at vi kunne få nogle gode billeder ud af det. Et par enkelt fik vi dog.

I dag har vi også taget billeder af killingerne, og det gik lidt bedre denne gang, men der er altså mere spræl i killinger på 11-12 uger end killinger på 5 uger. Så der skal megen tålmodighed til, og lidt snuhed kan også hjælpe lidt på vej. I morgen bliver de 12 uger, og mandag skal de af sted til "store dyrlæge dag".


                             
Der soves igennem.
Først et par killinger sammen med mama Inula. Så Jasmine og Galanthus hygger sammen i transportkasse. Sidst Anemone hygger i transportkasse.
 

 

 

24.04.2014
Mens vi alle går og venter på at killingerne skal blive gamle nok til at flytte hjemme fra, så har en lille pige - Olympia - på 8 år tegnet denne tegning af Inula og to af hendes killinger. Ventetiden kan være lang, men så kan et par tegninger og billeder altid hjælpe lidt på vej.
Tegningen fra Olympia har vi fået allerede inden Inula fødte hendes killinger, så vi taler om at venter længe - men tålmodigt.


                     
Tegningen fra Olympia med Inula og 2 af hendes killinger                                                            Anemone - som flytter hjem til Olympia
 

 

 

21.04.2014
Så kom vi godt igennem påsken. Det har været en påske med total afslapning, og lige en lille bitte smule havearbejde. Det var lige til at holde til.

I påsken er der dog sket lidt. Vores lillemand - Gøg - lillebror - baby - Hjalmar (S*ElHeMa's Himmelska Hjalmar) er blevet bedstefar. Vi synes jo ikke, at han er gammel nok til det (han er kun 2 år og 5 måneder gammel), men ikke desto mindre, så kan han nu kalde sig for bedstefar til 12 killinger i 2 forskellige kuld. Faderen til killingerne er sønnike DK Big-Bang Grus Pomeroy.

Det første kuld er på 7 killinger med DK Månesten Collina.
Det andet kuld er på 5 killinger med IC.DK Big-Bang Rainbow Isabella.

Vores egne killinger er nu rundet 10 uger, og de bliver mere og mere frække for hver dag, der går. Hvad skal det ikke ende med. Nå pyt, de flytter jo snart hjemmefra. I dag mandag var store besøgsdag til killingerne. Der var ikke mindre end 3 besøg i løbet af dagen. Det kom lidt pludseligt, da vi før påskens begyndelse kun havde aftalt et enkelt besøg. Men det gik fint, dog var killingerne noget mere trætte sidst på dagen, end de plejer at være.



4 store killinger, som ligger ved mælkebaren på en og samme tid.
Sjældent syn med dette kuld, da der oftest kun ligger to ved baren ad gangen.
 

 

 

14.04.2014
Endnu engang er der gået en hel uge i killingernes liv. Og sikke en uge. Besøg hos dyrlægen - ØV sagde killingerne. Køre bil - ØV sagde killingerne, også selvom mama Inula var med i transportkassen. Men turen til dyrlægen gik nu godt. Dyrlægen havde ikke noget at udsætte på dem, så de fik alle deres første vaccination, og så kunne vi køre hjem igen. Men ugen bød også på den sidste omgang ormekur - ØV sagde killingerne. Det stads gider vi altså ikke!

Ellers har det været en stille uge. Hygge i klatrestativet. Hygge i diverse telte. Hygge på diverse liggepuder. Hygge med mama Inula. Det kan man da vist lige overkomme.


         
Inula og 2 af killingerne inde ved lille klatrestativ i stuen                                                                                                          2 killinger i et filttelt
 

 

 

06.04.2014
Så er stue invaderet. Killingerne er alle kommet over plankeværket, så nu har vi fjernet det, og de kommer nu over hele huset. Der er et enkelt plankeværk, som ikke er fjernet. Det er ud til gangen. De kan sagtens komme derud, da de bare "planker den over plankeværket", men vi har lidt mere hold på dem, da det tager lidt længere tid at komme derud, end hvis plankeværket var fjernet.

At de nu er inde i stuen, betyder også, at de har fundet det store klatrestativ. Spændende De har selvfølgelig også været oppe i den adskillelige gange. Oveni købet sovet på mellemste hylde. Men ind imellem så kommer der pibelyde fra mellemste hylde, så er der en killing, som lige har glemt, hvordan man kommer ned fra klatrestativet igen. Så må vi lige træde til og give en hjælpende hånd.


         
Jasmine sammen med et par af killingerne i klatrestativet.

         
Familiehygge på gulvet inde i stuen                               3 killinger i leg på en af stolene i køkken/alrummet

 

 

31.03.2014
Killingerne har travlt. De udforsker hele arealet i køkken/alrummet. De kravler op på alt, og har fundet ud af hvordan de skal komme op på stolene, hvor man ligger ganske dejligt. De har også mange telte stående rundt omkring, som er gode til at klatre på og sove i. Så de har ganske travlt.


              
Galanthus og Anemone i det sorte telt.                                                                                            Inula har mast sig ind i det lille spættede telt, hvor også Anemone ligger,
                                                                                                                                   man kan lige ane det røde bånd, som Anemone har på.


3 killinger i leg på en af stolene.

 

 

23.03.2014
I dag er killingerne 6 uger gamle. Som tiden dog går.
Sidst skrev vi jo noget om at beholde killingerne i deres kravlegård en uges tid længere. Det holdt dog ikke stik. Allerede tirsdag var killingerne klar til at flytte ud i køkkenet. De havde kravlet lidt i trådhegnet i siderne i et par dage, og et par af dem var lige på nippet til, at kunne lade sig falde ud over kanten og ned på gulvet udenfor kravlegården. Så vi besluttede, at de var klar til køkkenet.

Inula var dog lidt utryg ved situationen den første ½ dags tid, hvor killingerne var sluppet ud på køkkengulvet, så vi valgte at lade kravlegården stå lidt endnu. Så var det nemt og hurtigt at "smide" killingerne tilbage i kravlegården, hvis Inula skulle finde på at insisterer på dette. Det blev dog ikke nødvendigt at genbruge kravlegården, så onsdag aften blev den pakket sammen, og sat væk.

Jasmine synes det er vældigt interessant, at killingerne nu er ude i køkkenet. Hun er begyndt at synes om killingerne, og kan godt lide at introducerer dem til den store verden. Bliver hun træt af killingerne, så går hun jo bare ind i stuen og putter sig et eller andet sted derinde.



Galanthus på vej op til kanten - sidste dag i kravlegården


Killingernes første dag i køkkenet. Jasmine i det hvide telt hygger sig med killingerne.

         
En af killingerne leger med mama Inulas hale. Inula passer godt på hendes killinger. Her en af dem i flethuset.

                     
Killingerne i et par af vores telte. De er altid gode for en lille lur. Og er man vågen, så er de også gode for en lille klatretur - ovenpå teltet.
 

Vi har jo en del forskellige telte og huler til brug for killingerne. Nogle er nye og andre er gamle. Den sorte har vi skrevet lidt om i forbindelse med vores sidste kuld killinger. Den blev jo noget ramponeret af Geranium kuldet, men den kan vist godt klare en enkelt kuld killinger mere. Killingerne er i hvert fald lige glade med, at den er brugt, og har et hul i den ene side.

 

 

17.03.2014
Så er vi på banen igen - med nyheder om killingerne.
Vi har beholdt dem i kravlegården, og der får de lov til at være lidt endnu. Vi havde ellers planlagt, at de skulle flytte ud af kravlegården i denne weekend, men vi syntes ikke de var helt klar til flytningen endnu. Næste plan er, at de flyttes ud i køkkenet i næste weekend.
Killingerne er jo blevet hele 5 uger gammel. De vokser støt og roligt. De er begyndt at spise tørfoder, og det har gjort noget ved vægten. De er også blevet gode til at drikke vand, men skal alligevel stadig have en tår mælk hos mama Inula ind i mellem.

Jasmine er også begyndt at interesserer sig lidt for killingerne - eller er det deres mad. Hun er begyndt at hoppe op i kravlegården til killingerne. Hun har også været inde i teltet for at få en lille middagslur derinde og hun spiser af deres madskåle, men hvis en af killingerne kommer alt for tæt på hende, så bliver hun lidt småsur. Siger til killingen, at den godt kan flytte sig.


         
Jasmine er på besøg i kravlegården. Mums de killinger har godt mad herinde
 



Mama Inula med hendes 4 uldtotter. Der er dømt hygge.
 

 

 

10.03.2014
Killingerne har det fortsat godt. Vi har flyttet dem fra fødekassen til kravlegården. Flora blev ved med at gå op i fødekassen til killingerne, og når både Flora, Inula og killingerne var i fødekassen, så blev pladsen lidt trang. Killingerne var også begyndt at kigge lidt meget ud over kanten af fødekassen, så tiden var inde til lidt mere plads.
Killingerne har også fået serveret den første fast føde i form af tørfoder. Det er meget sjovt, at se hvor interesseret killingerne er i tørfoderet. De kan lugte den, men ikke altid lige finde ud af at spise den, men det kommer de nu hurtigt efter.


         
Killingerne er flyttet til kravlegården og har fået serveret tørfoder.
 

 

 

02.03.2014
Så er det tid for lidt information om killingerne.

Killingernes farver er nu så langt fremme, at vi er blevet sikker på hvad for en farve og maske de får.  Nu er der kun en enkelt tortie bicolour tilbage. De tre andre er mitted/tortie mitted afhængig af deres køn. Der er derfor sket et par rettelse, hvilket kan ses på killingesiden.

Killingerne vokser også som ukrudt. Der er virkelig sket meget med dem i den forløbende periode. De har selvfølgelig også fået øjne, hvilket skete omkring dag 9 og 10. De er også begyndt at kravle rundt i fødekassen, og gemmer sig under tæppet, så man tror, at mama Inula er begyndt at flytte rundt på dem. Flora er også begyndt at interesserer sig for Inulas killinger, man kan sagtens mærke på hende, at der ikke er lang tid til, at hun selv skal føde. Hun er meget omsorgsfuld overfor Inula's killinger.


         
Killingerne hygger i fødekassen, og er begyndt at kigge ud over kanten - hvad er der derude?
 

 

 

16.02.2014
Trofaste læsere har nok ventet i spænding på at læse mere om Inula, og om hun har født.
Vi kan derfor nu oplyse, at det var en rigtig god beslutning vi tog sidste søndag - om at lade kameraet blive hjemme hos Pia. For Inula nedkom med ikke mindre end 4 killinger i løbet af søndag formiddag, og telefonerne var rødglødende mellem Niels og Pia, med besked om fødsel - vægt - køn - og hvad folk nu ellers kunne finde på af tåbelige spørgsmål, som ikke altid kan besvares.

Fødslen gik godt, og alle 4 killinger har det godt.

 

         
Inula med sine killinger - her er de 1 døgn gamle.                                                        De 4 killinger samme dag, som de er født.