Flowerchild Ragdoll

 Xanthium kuldet

  

 Født den 9. august 2020

  

Slægten Brodfrø (Xanthium) er en slægt med blomstrende planter i solsikke stammen inden for tusindfrydfamilien, der er hjemmehørende i Amerika og det østlige Asien og nogle dele af Sydasien.

Brodfrø er en grov, høj ukrudsplante. Dens vigtigste kilde til berømmelse er den frø, der er omgivet af burrer dækket med krumme pigge, der ofte vikler sig ind i dyrs pels. Burrene kan reducere værdien af fårs uld. Den er beslægtet med bynkeambrosie, og den er årsag til høfeber. Frøene holder længe i jorden, og det vigtigste er, at forhindre den i at sætte frø.

  

            

DK Flowerchild Oxalis Annie Oakley                                                                                  Edward Supurrsonic*PL

 

 

Mama Annie Oakley med sin nyfødte killing.

 

Xanthium kuldet født den 9. august 2020
 Navn Køn Farve EMS kode  Status
 DK Flowerchild Xanthium Xia Pige  Blå Mitted Rag a 04  Bliver hjemme i katteriet 
         

Klik på killingens navn, for at følge link til killingens egen side  

 

DK Flowerchild Xanthium Xia

          

   Navn : DK Flowerchild Xanthium Xia

Køn :  Hun / Female

Farve :  Blå Mitted, RAG a 04

Ejer : Pia Sørensen og Niels Lynge

 

Stamtavle

Indavl / Inbreeding =  1,56

Edvard Supurrsonic,
RAG n 03, 18-05-18, PL/DK
 

Brygidolls Eko,
RAG n 03
 

Brugidolls Akiyoshi,
RAG a 04, 27-04-12, ES/ES
SC Silmarilions Orodreth,
R
AG a 03, 15-03-04, IT/-  
GIC Brugidolls Carey,
RAG a 03, 31-05-07, ES/ES
Tradrags Finesse,
RAG n 03, 27-04-13
IC Chatandolls Hampton,
RAG a 03, 18-07-11
 
Guysndolls Abernathy Pearl,
RAG n 04
 
Sally Supurrsonic,
RAG a 03 , PL/-
 
Darlinlildols Ontario,
RAG a 04, 31-08-09, CA/PL
Darlinlildols Maveric,
RAG n 04, 26-08-08, CA/CA
Darlinlildols Schweetheart,
RAG n 04, 25-02-08, CA/CA
Solenzara's Victoria Secret,
RAG a 03
Kittyrags Agamemnon,
RAG c 03, 29-05-11, DK/DK  
Junko Supurrsonic,
RAG a 03, 11-01-10, PL/DE
Flowerchild Oxalis Annie Oakley,
RAG f, 01-08-17, DK/DK
 
CH Your Destiny Bonifacy,
RAG n 04, 28-09-13, PL/DK
IC Elton Papi Cat,
RAG e 03 21, PL/P
L 
IC Agent Papi Cat,
RAG a 03, PL/PL
CH Baronessa Papi Cat,
RAG f 03 21, PL/PL
CH Finezja Ameleony,
RAG n 04
 
Forbes Ameleony,
RAG n 03, PL/-
Adria z Kozuszek,
RAG a
Flowerchild Hosta Crokus,
RAG g 04, 09-02-14, DK/DK
 
Placebo Supurrsonic,
RAG e 03, 10-07-12, PL/DK
 
Darlinlildols Ontario,
RAG a 04, 31-08-09, CA/PL
Hatsumi Supurrsonic,
RAG g 03, PL/PL
GIC Big-Bang Rainbow Inula,
RAG a, 18-05-09, DK/DK 
Soulmates Blue Thunder,
RAG a 04, 12-04-05, US/SE 
CH Big-Bang Helios Spica Solglimt, DM, RAG n, 17-09-06, DK/DK

  

 Killingernes historie i opvæksten:

 

3. november 2020
I søndags blev Xia 12 uger gammel, og i går var hun af sted til dyrlægen, for at få sin anden vaccination, samt for at blive chippet. Denne gang var hun af sted helt alene i transportkassen. Det var hun meget ked af.
Besøget hos dyrlægen gik fint, og mens alt papirarbejdet blev ordnet,  fik hun lov til at undersøge forskellige ting i lokalet hos dyrlægen, hvilket var meget fantastisk for Xia.
Xia stjal også en hunde godbid, fra en åben dåse. Hun gad dog ikke spise den, så den duftede åbentbart bare godt.

Xia bliver her i katteriet, så man vil løbende kunne følge hendes udvikling her på hjemmesiden, og på vores FaceBook Side "DK Flowerchild - Ragdoll Cattery". 

 

 

25. oktober 2020

Endnu en uge har Xia lagt til sin alder. 11 uger nu.

Hun er en lille bestemt dame, som er blevet meget glad for at hoppe ind og ud af kattelemmen mange mange gange om dagen - sikkert også om natten. Uha hvor er det en spændende verden udenfor.
Mange af krukkerne er blevet tømt for planter, så der kun er lekakugler tilbage i dem. Det er altså spændende at lege med. Og alle de visne blade, nøj hvor er det godt legetøj (og billigt). Xia er specielt glad, når hun kan få lusket et vissent blad med ind gennem kattelemmen. Vi er knap så glade, når bladet er blevet til mange små stumper.

Xia er også endelig blevet præsenteret for vådfoder. Killingerne får efterhånden ikke så meget vådfoder her i hjemmet. Førhen gav vi vådfoder mindst en gang i ugen, men det er vi stoppet med. Det havde nogen gange den effekt, at killingerne fik dårlige maver, på grund af for meget af vådfoderet. Der skal ikke ret meget til at ødelægge en killingemave, og skiftning/ændring af foder kan give tynd mave.


Xia får serveret vådfoder sammen med de voksne katte.

          
Xia undersøger legehuset ude på terrassen.

           
Xia, når hun sidder stille og ser nuttet ud.

 

 

18. oktober 2020

Så nåede Xia hendes uge nr. 10.
Den sidste uge er gået med at lege, sove og spise. I mandags fjernede vi "hegnet" foran terrassedøren. Det er nu blevet så koldt, at døren ikke skal stå åben hele dagen længere. Derfor er der heller ikke fare, for at Xia forvilder sig ud på terrassen via døren, og ikke kan komme ind igen, fordi døren er blevet lukket.
Når solen skinner - hvilket den har gjort tilpads meget i den forløbne uge - så tager vi Xia og alle de andre katte med ud på terressen, og hygger os i det gode vejr. Vi sørger også for at have Xia med os, når vi går ind igen, og døren bliver lukket.
Xia har endnu ikke vist interesse for kattelemmen, og hun har heller ikke holdt øje med de store katte, når de går ind og ud af kattelemmen, så det bliver spændende, hvor lang tid der kommer til at gå, inden hun kan bruge den.

          
Mama Annie Oakley og baby Xia                                                               Baby Xia på bænken - Snorkfrøken på gulvet, hun kigger op på fotografen

                              
Mama Annie Oakley holder øje med baby Xia                                                                  Mama Annie Oakley holder IKKE øje med baby Xia

Bordet på terrassen har fået voksdug på for vinteren. Nogle vil nok genkende voksdugen, som den vi længe har brugt indendørs. Den er dog nu så fuld af små huller efter katteklør og tænder, samt andre skader, at den er degraderet til at være vinterdug, for så at blive kasseret til foråret.

 

 

 

11. oktober 2020
I dag er Xia fra Xanthium kuldet 9 uger gammel.
I den forløbne uge har vi ikke haft helt så meget opmærksomhed på Xia, som normalt. Vi har jo overvåget Koicha, som skulle føde i ugens løb, og Koicha valgte, at vente så længe som overhovedet muligt, med at nedkomme med hendes killinger, nemlig helt til torsdag.
Men vi har jo alligevel lidt øje for den lille Xia, kameraet har bare ikke været i nærheden, så vi har ikke fået taget så mange billeder af hende.

Xia er fuld af gå på mod, og nysgerrighed. Hun er også lidt vild og voldsom i hendes leg, men det skyldes nok, at hun kun har voksne katte, at lege med - ingen søskende. Mama Annie er god til at bruge megen tid sammen med hende, både med leg og total afslapning. 

               
Xia mærker lige efter om Mama Annie er vågen                                                                     Xia er blevet opmærksom på fotografen


Baby Xia

          
Baby Xia hygger med Mama Annie på gulvtæppet

Xia har endnu ikke fundet ud af hvordan kattelemmen virker. Hun har ikke kigget så meget efter, hvordan de voksne katte kommer ud og ind af den. Vi har jo sat en plade op foran døren ud til terrassen, så Xia ikke lige pludselig kommer derud, og ikke kan komme ind igen, fordi døren er blevet lukket i mellem tiden.

I dag har vi dog taget Xia med ud, da solen skinnede og det var dejligt lunt. Hun var dog lidt nervøs over alt det nye, og var glad for, at vi hurtigt tog hende med ind igen.

 

 

4. oktober 2020

I dag bliver Baby Xia 8 uger gammel, og samtidig så har hun rundet hendes første kilo. Stor pige.

Vi kan godt se og mærke, at hun mangler nogle søskende at lege med. Det går lidt hårdt ud over vores hænder og ankler, men også hendes mama Annie må stå mål for lidt megen voldsom leg.
Hendes grandmama Crokus er begyndt at interesserer sig for hende. Hun har ellers hidtil været total ligeglad med den lille killing Xia. Nu vil Grandmama Crokus vaske Xia hele tiden og igen. 

          
Mama Annie Oakley og Xia hygger i klatrestativet.

                  
Grandmama Crokus er igang med at vaske Xia, også selvom Xia ikke ser ud til at have tid til at blive vasket.

          
Baby Xia på besøg hos oldemama i sofaen.                                                                                                Grandmama Crokus vil igen vaske Xia.

 

 

 

28. september 2020
I går var det Baby Xias 7 ugedag.
Xia fik jo adgang til køkken/alrummet sent om eftermiddagen sidste søndag, da alle Vitis Kuldets killinger var blevet hentet, og vi satte "hegn" op, som vi plejer, i alle dørene til køkken/alrummet.
Vi fandt dog hurtigt ud af, at Xia ingen problemer havde med at komme over hegnene, så de blev hurtigt taget ned igen. I stedet satte vi et noget højere hegn op foran terrassedøren, da det stadig har været lunt nok, til at den kunne stå åben. Xia er dog for lille endnu, til at blive sluppet løs ude på terrassen.

Ugen er så gået med at øver sig i at komme op i klatrestativerne til Mama Annie Oakley, at komme op i sengen, så man kan lige der og sove om natten, at komme op i sofaen, hvilket giver små ridser i den (øv).

          
Baby Xia sammen med Mama Annie Oakley på mellemste hylde i det store klatrestativ.


 

 

20. september 2020

I dag er det Xanthium killingen Xias 6. ugedag.

I den forløbne uge har Xia været i og udenfor hendes kravlegård inde i stuen. Da hun hele tiden og igen kravlede ud af kravlegården, så har vi været nødt til at lukke døren ind til stuen, så hun har haft fri adgang til hele stuen og soveværelset, mens Vitis killingerne har haft adgang til resten af huset og til terrassen. Det har været så varmt hele ugen, at terrassedøren har stået åben, hvilket Vitis killingerne har været meget glade for, men vi har ikke haft noget ønske om, at Baby Xia allerede nu skulle have adgang til terrassen. Hun er simpelt hen for lille endnu.  

          
Xia på vej ud af kravlegården til hendes Mama Annie Oakley.

 

 

 

13. september 2020

Vi kom hjem fra vores sommerferie i Skangen sent i går aftes. Vi valgte at køre hjem en dag tidligere, da det skulle regne hele lørdagen. Det betyder, at vi er hjemme på Xanthium Kuldets 5 ugers dag. Baby Xia er i dag 5 uger gammel.

Vi har fået taget nogle billeder af hende i dag, og "Kattesitter" Maiken har præsenteret tørfoder for Xia i ugens løb, samt fået hende til at spise af det også, hvilket vi tydeligt kunne se på vægten, som Xia også lige var på i dagens anledning.

           
Baby Xia og Mama Annie Oakley hygger sammen i kravlegården.

 

  

 

6. september 2020
I dag tager vi af sted til Skagen. Men vi har lige hurtigt taget nogle få billeder af Baby Xia, som i dag er 4 uger gammel.


Ugen i kravlegården inde i stuen er gået godt. På trods af at der har været en jævn strøm af besøg omkring og i kravlegården, så har Mama Annie ikke flyttet Xia tilbage ind i soveværelset.
Vi kan derfor trygt overlade katte og killinger til "Kattesitter" Maiken.

          
Mama Annie og hendes Baby Xia.                                                                                   Her kommer Violet Gray på barselsbesøg.

     
Mama Annie Oakley og hendes Baby Xia.
Billedet er det samme, men i to forskellige verisioner.

 

  

30. august 2020
I dag bliver Xanthium Kuldet 3 uger gammel. Desværre er der kun en enkelt killing - Baby Xia - som kommer til at hedde DK Flowerchild Xanthium Xia.

Ind til i dag, har Baby Xia været i fødekassen, som har været placeret inde i vores soveværelse, da Annie ikke har været tryg ved, at den skulle stå inde i stuen. Det har muligvis noget at gøre med, at hun syntes, at alle de andre katte og killinger, kom for tæt på fødekassen og lille Xia. Baby Xia er født inde i soveværelset, og hver gang vi forsøgte, at flytte fødekassen ind i stuen, så valgte Mama Annie, at flytte sin killing tilbage til soveværelset.

Vi har dog besluttet, at i dag, er dagen hvor fødekassen skal placeres inde i kravlegården - inde i stuen, så vi kan finde ud af om det er OK for mama Annie.
Vi skal nemlig på sommerferie fra næste weekend, hvor vi ellers under normale omstændigheder, ville opsætte kravlegården. Men af hensyn til Kattesitter Maiken, så skal vi lige være sikre på, at Mama Annie ikke flytter Baby Xia.

          
Så er kravlegården sat op inde i stuen.                                                                                                                        Baby Xia.
 

 

 

10. august 2020
Sent i går aftes ankom Xanthium kuldet. Det kuld har vi ventet længe på, og nu er det her endeligt.
Desværre ankom der kun 1 killing.
Det er vores egen Annie Oakley som er moderen, og faderen er Edvard Supurrsonic*PL