Flowerchild Ragdoll

Zostera kuldet

  

 Født den 11. december 2020

Bændeltang (Zostera) er en marin planteslægt med 2 arter, der lever i havene uden for henholdsvis Europa og Australien. Den vokser dog også i middelhavs-områderne i Mellemøsten og Nordafrika. Tangplanten kendes også under navnet Ålegræs.

Bændeltang er en vandplante med rodfæstede rødder og en krybende jordstængel. Stænglerne er grenede, og bladene er spredte, båndagtige og helrandede. De 4-tallige blomster sidder samlet i et stilket aks. Frugterne er nødder eller stenfrugtagtige.

  

               

DK Flowerchild Hosta Crokus                                           S*Mångudinnan Sverker 

 

 

Mama Crokus med sine nyfødte killinge.

 

Temaet for dette kuld killinger blev valgt for nogle år siden. Crokus var så noget længere om at blive gravid, end vi lige havde forventet.
Med Crokus har temaerne altid været "de slemme drenge" / "de lovløse", og sådan er det også denne gang,
hvor vi har kigget ind i Sørøvernes verden.
De rigtige sørøvere. Den virkelige verdens sørøvere.
Vi har også sikret os, at der var nogle kendte kvindelige sørøvere, da vi jo ikke kan forvente at få et rent drengekuld.


 

Zostera kuldet født den 11. december 2020
 Navn Køn Farve EMS kode  Status
 DK Flowerchild Zostera Charles Vane Dreng Creme Mitted  Rag e 04  Flyttet sammen med Anne Marie i Espergærde
 DK Flowerchild Zostera Mary Read Pige Brun Tortie Mitted Rag f 04  Flyttet sammen med Mitzie i Ålsgårde
          

Klik på killingens navn, for at følge link til killingens egen side 

 

DK Flowerchild Zostera Charles Vane

          

  Navn : DK Flowerchild Zostera Charles Vane

Køn :  Han / Male

  Farve :  Creme Mitted, RAG e 04

 

 DK Flowerchild Zostera Mary Read

          

 

Navn : DK Flowerchild Zostera Mary Read

 Køn :  Hun / Female

 Farve :  Brun Tortie Mitted, RAG f 04

 

Stamtavle

Indavl / Inbreeding = 0,0%

IC Mångudinnan Sverker,
RAG n, 22-05-18

Ohana's Nani Mattis,
RAG n, 22-02-17, SE/SE

Yamanis Messi,
RAG n 04, 09-11-15

Yamanis Galliano,
RAG n 04, 29-10-12 SE/SE 
Star Pol-Cat Ilina,
RAG a 04, 26-05-14

Mångudinnan First Lady Diana,
RAG n, 06-07-13, SE/SE

CH Kiwimagic Over The Rainbow,
RAG a 04, 18-02-11, NZ/SE
Willénkatten Marie Therese,
RAG n, 27-03-12, SE/SE

Willénkatten Marie Therese,
RAG n, 27-03-12, SE/SE

IC Chorotegas Napoleon Bonaparte,
RAG n, 11-12-10, SE/SE

Ragagucci's Tiger of Sweden,
RAG n, 04-07-09, SE/SE
CH Eurovisions Angelique of Chorotegas.
RAG n, 24-04-06, SE/SE

Willénkatten Enya Frost,
RAG n 04, 22-12-09, SE/SE

CH Xander Leonidas of Eulalie,
RAG n 03, 07-07-07, CZ/SE
IC Fyrpihl's Frosty Louise,
RAG a 04, 18-08-08, SE/SE

DK Flowerchild Hosta Crokus,
RAG g 04, 09-02-14, DK/DK

Placebo Supurrsonic,
RAG e 03, 10-07-12, PL/DK

Darlinlidols Ontario,
RAG a 04, 31-08-09, CA/PL

Darlinlildols Maverick,
RAG n 04, 26-08-08, CA/CA 
Darlinlildols Schweetheart,
RAG n 04, 25-02-08, CA/CA

Hatsumi Supurrsonic,
RAG g 03, PL/PL

Dampy Doo Supurrsonic,
RAG e 03 21
CH Caymira's Oniro Supurrsonic,
RAG g 04 21, PL/PL

GIC Big-Bang Rainbow Inula,
RAG a, 18-05-09, DK/DK

Soulmates Blue Thunder,
RAG a 04, 12-04-05, US/SE

Soulmates Raggedy Czar,
RAG a 04, 25-05-02
Rags2riches Sophia of Soulmates,
RAG a 04, 11-12-02

CH Big-Bang Helios Spica Solglimt, DM,
RAG n, 17-09-06, DK/DK

Kiwimagic Man of Honour,
RAG n, 12-08-00, NZ/SE
PR GIC Lilltassens Tindra,
RAG n 03, 22-07-03, SE/DK

  

 Killingernes historie i opvæksten:

 

 13. marts 2021

Så er Mary Read flyttet hjemme fra, og tilbage er Charles Vane, som også snart skal flytte. Vi har dog valgt at beholde ham lidt endnu, da han har haft en lille vægttab, hvilket vi ikke helt kan forstå. Så vi skal lige have ham op i vægt, og til dyrlægen til et ekstra tjek.
Men Charles Vane nyder, at have mama Crokus helt for sig selv. Han prøver og prøver om han kan få lov til at få en tår mælk fra mælkebaren, men her er alt totalt lukket. Mama Crokus gider ikke det pjat længere.

           
Charles Vane hygger med mama Crokus, som han er meget glad for.


Bagholdsangreb. Charles Vane prøver at komme til mælkebaren.

 

 

6. marts 2021
Så blev killingerne 12 uger gamle, og i går var de på deres anden tur til dyrlægen. Et besøg, som gik helt som det skulle. Ugen op til dyrlægebesøget har været en stille uge uden de store nye oplevelser. Der har været fri adgang til terrassen, da vejret var så fint. Det var noget killingerne var meget glade for. 

Alle kattene nød det gode vejr, og nogle af kattene var glade for at terrassedøren stod åben, da de er lidt dovne, og ikke rigtig gider, at bruge kattelemmen. Selvom de sagtens kan finde ud af det, så synes de, at det er super dejligt, når døren står åben. 

           
Mary Read på vej op i krukke og storbror Charles Vane holder øje med mama Crokus, som var med ude for at holde øje med killingerne.

               
Mary Read på fliserne og Mynthe på bænken.                                          Store Xia under bænken og Charles Vane på vej over til hende.

  

 

 27. februar 2021

Nu går det stærkt mod flyttedag for Zostera killingerne. De er nu 11 uger gamle, og har brugt den sidste uge på at hygge med mama Crokus. De har fortsat ikke fundet ud af hvordan kattelemmen fungerer, så de har mest været inde i huset.

           

Her der der hygge på det lune guld på badeværelset. Af en eller anden grund, så er det også super dejligt, at ligge ovenpå en halvvåd håndklæde. Her er det Mary Read sammen med mama Crokus på det første billede, og på billede to er Charles Vane kommet til, og vil lege med søster.

          

Mama Crokus er ikke helt tilfreds med al den aktivitet fra hendes babyer, så hun vælger at gå lidt til side, så Mary og Charles kan lege/slås uden, at de forstyrer hende i hendes skønhedssøvn.

          

Hygge i en af stolene inde i stuen, men her er det Mary som gerne vil være lidt for sig selv, så hun rykker ud på skamlen, hvor hun har rigeligt med plads til sig selv.

 

 

20. februar 2021
I løbet af denne uge har vi haft lidt sne på vores terrasse, og de to Zostera killinger er temmelig nysgerrige på den der terrasse. De har dog ikke fundet ud af, hvordan man kommer igennem kattelemmen. Den står ellers åben, og de øvrige katte går ud og ind af den flere gange om dagen, men killingerne har ikke holdt godt nok øje med det, til at de har fundet ud af, hvordan man gør. 

En af dagen åbnede vi så døren i lidt tid, og lod alle få lov til at komme ud. Mary Read var hurtigt ude, men Charles Vane var ikke helt sikker på, at han havde lyst til at komme ud, han skulle i hvert fald lige tage sig sammen, men ud kom han.
Så nu har alle kattene og de to Zostera killinger været ude og gå i sneen, men killingerne var dog mere interesseret i tingene lige omkring døren. Efter 5 minutter blev de dog taget ind igen.

             
Terrassedør åbnet, og Mary Read er lige hoppet ud på måtten udenfor.                                                    Mary er kommet lidt længere ud.

          
Charles Vane i forsigtig stil på vej ud på terrassen.

          
Mama Crokus holder øje med Mary Read.                                                 Mama Crokus holder øje med Charles Vane.


Leg under sofabordet, mens killingen Mynthe kigger på.

  

 

12. februar 2021
Zostera Kuldets 2 killinger er nu 9 uger gammel, og der er fart over feltet på dem begge to. Så megen fart, at vi ikke altid lige har et kamera parat, til at tage billeder af situationen. Så vi har ikke så mange billeder over denne uge.
Til gengæld, så har vi nogle billeder af selve fotosessionen fra i dag. En fotosession med deltagelse at lidt flere katte, end de to killinger.

Vores store killing Xia vil gerne være med, og vil gerne instruerer og vise Mary Read i hvordan hun skal poserer under fotosessionen. Se nu her Mary - sådan her skal du sidde, så kommer der pæne billeder ud af det.

          

Killingerne Mary Read og Charles Vane sammen på det første billeder. På det andet billede er Mama Crokus med, og det benytter Charles Vane sig af, til lige at tage en tår mælk, mens Mary Read hellere vil lege med Mama Crokus' hale.


              Mama Crokus 

  

 

5. februar 2021
Så er killingerne nået til deres 8. uge, og det er blevet tid for deres første besøg hos dyrlægen. Det betyder så også første lange køretur i bil, hvor de er i transportkasse. Begge dele gik godt, dog var der lidt piberi under transporten.
I ugens løb er har de hygget igennem sammen med Mama Crokus, men også leget gemmeleg med Mama Crokus, da hun meget af tiden våger over de to killinger. Kommer der den mindste lille mislyd fra en af dem, så er hun ved killingens side med det samme.  

          
Så er killingerne i klatremiljøet, og Mama Crokus er på klatretønden, ellers kan hun ikke overvåge dem.

          
Hygge i sofaen, med solstråle ind over.                                                                                    Mama Crokus og killingerne hygger i klatremiljøet.

          
Charles Vane og Mary Read på øverste etage i klatretønden.

  

 

30. januar 2021
Så er Zostera Kuldets killinger blevet 7 uger gammel. 
Det er ved at være tid til at fjerne kravlegården, når nu killingerne alligevel ikke gider at være derinde. Sandkasserne, madskåle og vandskåle er kommet ud på gulvet, dog stadig tæt på kravlegården.

          
Mary Read og Charlie Vane hygger med Mama Crokus hygger under sofabordet.


Charles Vane og Mary Read har nu fået mad, vand og sandkasse ud af kravlegården.

          
Hygge med Mama Crokus i sofaen                                                     Leg ved kattelemmen i køkken/alrummet - Xia kigger på.

          
Charles Vane og Mynthe i hver deres klatremiljø.                                                                    Mary Read og Charles Vane hygger i klatremiljø.
Klatremiljøerne er blevet spændende. Store udfordringer med at komme op og hygge.

  

 

22. januar 2021

I dag er Zostera kuldet 6 uger. Tiden går altså hurtigt.

Killingerne er fortsat inde i stuen, hvor deres kravlegård står, men de er blevet ret dygtige til at klatre over siderne på kravlegården, så de er nu temmeligt meget ude på gulvet i stuen. I dag er det OK, da vi har fået lagt trægulv i stuen, men førhen var det absolut ikke OK, for der var gulvtæppe på i hele stuen. 
Med mere plads, så bliver der også langt til sandkassen, og når killinger skal, så skal de, og hvor er det nu, at sandkassen står. Det kan de ikke altid huske, og så er det, at der sker et lille uheld på gulvet, som dog kan vaskes, nu vi har trægulv over hele stuen.
Mama Crokus har ikke været helt tilfreds med situationen, men det har lykkedes os, at holde killingerne i kravlegården om natten, sammen med deres mama Crokus.
Her på slutningen, så har killingerne været ude på gulvet både dag og nat, og mama Crokus har accepteret tingenes tilstand.

                       
Mary Read og Charles Vane på gulvet i stuen, dog lige uden for kravlegården.     Charles Vane i kravlegården, hvilket hen ikke er helt tilfreds med.


Mama Crokus står på gulvet og kigger på baby Charles Vane og hendes barnebarn Xia.

           
Tilbage i kravlegården hygger Mama Crokus med hendes to killinger Mary Read og Charles Vane.


Fredag eftermiddag, og solen skinner.
Familiehygge under sofabordet.

 

 

14. januar 2021

Så er vi ved at være klar til at fortælle om Zostera kuldets to killinger. De blev jo født tilbage i december 2020, og er nu næsten 5 uger gamle. Vi har dog taget billeder af dem løbende, både enkeltvis, og som kuld. Det har dog ikke været lige nemt - det med at tage billeder - for Mama Crokus er meget beskyttende overfor hendes killinger, og har gemt dem godt inde i teltet, hvor de er født 

Her kommer en opsamling af billeder fra fødslen til den 10. januar 2021. Vi har også flyttede Zostera killingerne fra fødekassen til kravlegården. Flytningen satte vi igang lige efter, at den sidste Yucca dreng var hentet, af sin nye familie.

          

Et døgns tid efter flytningen. Mama Crokus har accepteret flytningen og hygger med de to killinger Charles Vane og Mary Read. Begge killinger er begyndt at smage på baby-killinge-tørfoderet, så nu begynder der at ske noget på vægten.

     

Om eftermiddagen den 9. januar gik vi igang med at flytte Zostera killingerne fra fødekassen til kravlegård. Lidt senere end vi plejer, men vi havde besluttet af vente med dette, til Yucca drengene var flyttet. Så da de begge var blevet hentet af deres nye familier, gik vi igang med arbejdet. Som man kan se på det ene billede, så følger vores store killing Xia med i arbejdet fra sidelinien. 

          


Her er killingern taget ud af filtteltet, som de er født inde i. Mama Crokus har været megt glad for filtteltet, men det er ikke til at tage billeder, af killingerne inde i den, da mama Crokus ligger med ryggen mod indgangen, og dermed gemmer killingerne. Nu har vi altså fjernet teltet, så vi kan komme til at kigge på killingerne, uden at vi skal tage dem ud af teltet. Killingerne er her 25 dage gamle.


To små basser den 24.12.2020. 13 dage gamle.

          
Mama Crokus med hendes killinger. Her er killingerne 2 dage gamle.

 

 

11. december 2020
Her til morgen ankom Zostera kuldet. Crokus fødte 2 killinger tidligt om morgenen.
Crokus har altid været meget kræsen, med den plads, hvor hendes killinger skulle fødes, og sådan også denne gang. Heldigvis havde vi en filthule hjemme, magen til den hun tidligere havde brugt. Derfor er Crokus placeret i en filthule, som igen er placeret i fødekassen.
 

          
Mama Crokus i hendes selvvalgte fødested. Det er ikke nemt at tage billeder af den lykkelige mama og hendes killinger.